НОВИНИ


Русия предприе нова масирана атака по територията на Украйна, 8 от 37 ракети са свалени

10 9564 13.01.2024
Русия предприе нова масирана атака по територията на Украйна, 8 от 37 ракети са свалени
БГНЕС

Русия предприе снощи нова масирана ракетна атака по територията на Украйна, в която бяха използвани крилати, балистични, балистични и управляеми ракети с въздушно базиране, както и бойни дронове. Това съобщи Укринформ, като се позова на украинските военновъздушни сили.


Според настоящата информация Русия е изстреляла 37 ракети и е пуснала три безпилотни летателни апарата. Осем ракети са свалени.

 

По-рано тази седмица говорителят на военновъздушните сили коментира, че Украйна страда от недостиг на ракети за противовъздушна отбрана. Не става ясно дали този, или друг фактор е причината за ниския процент на попаденията, посочва Ройтерс.



Мнозинството от използваните през нощта типове ракети са балистични, които летят с изключително голяма скорост и са много по-трудни за сваляне, алармираха военновъздушните сили.

 

"Трябва да се отбележи, че повече от 20 от всички изброени (оръжия), които не са включени в броя на свалените, не достигнаха целите си в резултат на активни мерки за противодействие от страна на силите за радиоелектронна борба", се допълва в изявлението.



Противовъздушната отбрана свали руски ракети в най-малко пет области на Украйна, твърдят представители на местните власти. Големият югоизточен град Днепър бе ударен, каза областният управител, без да предостави подробности за това какво е било поразено.

 

Полицията в северната Черниговска област публикува снимка на голям кратер, образуван от свалена ракета. "В резултат на падане на отломки от вражеска ракета са повредени няколко жилищни домове и нежилищни постройки, една сграда е практически разрушена", уточняват от полицията. Няма ранени хора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама