НОВИНИ


Карадайъ с първо интервю: Доган не беше съгласен с оставката, в ДПС е имало и трима съпредседатели

18 5088 14.01.2024
Карадайъ с първо интервю: Доган не беше съгласен с оставката, в ДПС е имало и трима съпредседатели
Мустафа Карадайъ

По думите на Мустафа Карадайъ в първото му интервю следэподаване на оставката той е имал няколко разговора с Ахмед Доган преди да подаде оставка. "Заявих му, че ще подам оставка, той не беше съгласен", посочи той.


"В ДПС съм от 1996 г. - има натрупана умора от партийната ми битност. В един момент се получи така, че има едно ново поколение по-млади политици, които се позиционират в партията и имат своята амбиция. Трябва да имат и шанса да се развиват. Няма да съм кандидат за следващ мандат", каза още той в "Денят започва с Георги Любенов" Мустафа Карадайъ.

 

Той обясни, че през годините са се появявали алтернативни проекти на ДПС, които са късали от партията. Карадайъ се похвали с повишението на броя кметове след местните избори и повечето депутати след предсрочните парламентарни избори.

 

Почти всеки ден съм в централата на ДПС, почти всеки ден се виждам с Ахмед Доган и Делян Пеевски, коментира Карадайъ.

 

ДПС не е в криза, категоричен бе председателят в оставка.

 

"С двамата съпредседатели се търси баланс между различните групи депесари. ДПС е имала и трима съпредседатели."

 

Той поясни, че в някои региони и структури на ДПС се работи само срещу финансиране, с което обясни думите на Доган,че ДПС се превръща в корпоративна партия.

 

Притеснително е това да не се превърне в основен принцип в партията. ДПС няма стратегическа цел да е първа политическа сила, такива са геополитическите реалности. Може устойчиво да бъде втора или трета политическа сила, каза още Мустафа Карадайъ.

 

В края на разговора той не отговори на въпроса дали ще става евродепутат или посланик в Анкара. Благодари на водещия за загрижеността.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама