НОВИНИ


Нинова няма да става евродепутат, не била Станишев

11 4503 14.01.2024
Нинова няма да става евродепутат, не била Станишев
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова потвърди, че няма да води листата на БСП за кандидати за депутати в Европейския парламент и няма да става евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев, заяви Нинова.


Тя коментира и политическата обстановка в страната: "Това не е просто мнозинство от 160 гласа, това е пълзящ диктат. Погазват се основни принципи на държавността. Готвят се да разпределят регулаторите на 3 квоти, според партиите в сглобката - ГЕРБ, ДПС и ПП, БСП няма да участва в политически пазарлък, ще предложим свои хора, които няма да бъдат депутати, а експерти", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

По думите ѝ няма хаос в опозицията.

 

"Ненормалното се представя като норма, легитимира се през законите. Заявихме, че сме готови да подкрепим жалбата в Конституционния съд, заедно с "Възраждане" и "Има такъв народ", но не бяхме потърсени", допълни Корнелия Нинова.

 

Лидерът на БСП поясни, че левицата не е идеологически близка с "Възраждане".

 

Ако има ротация военният министър Тодор Тагарев трябва да бъде първият, който трябва да бъде сменен, посочи Нинова и изрази съмнение, че след ротацията правителството може да изкара пълния си 4-годишен мандат.

 

Няма ползи от влизането на България в Шенген. Това не е успех, това е провал. Унижиха ни на прага на европейските избори. Логиката е пълноправно членство или никакво, каза още Корнелия Нинова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама