НОВИНИ


Борис Бонев обвини ГЕРБ за леда по тротоарите в София

2 4337 14.01.2024
Борис Бонев обвини ГЕРБ за леда по тротоарите в София
Заледени тротоари БГНЕС

Общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев обвини ГЕРБ за проблема със заледените тротоари в София. Ситуацията в София от няколко дни е сложна заради отрицателните градуси, които не позволяват леда да се разтопи. Всичко това доведе до стотици пострадали след падане, които потърсиха медицинска помощ.


Според Бонев в сключените от ГЕРБ договори с фирмите за поддържане на чистотата има съществени пропуски. В публикация в профила си във "Фейсбук" той пише, че в тях няма краен срок за почистването на тротоарите, както и в каква последователност да се чисти. Лидерът на "Спаси София" дава за пример изискването до 7:30 ч. спирките на градския транспорт да бъдат почистени.


Бонев се оплаква, че в наредбата не е формулирано точно определение за конкретната площ пред търговските обекти, която трябва да се почисти от тях самите, както и понятието за прилежаща площ към жилищни сгради и кооперации.

 


"Затова в момента се подготвят нови технически спецификации към новите договорите, които да урегулират тези дейности", уточнява той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама