НОВИНИ


Заради доклад на Терзиев: Свикват извънредно заседание на общинските съветници в София

1 3935 15.01.2024
Заради доклад на Терзиев: Свикват извънредно заседание на общинските съветници в София
личен архив

Председателстващата Столичния общински съвет (СОС), Грети Стефанова свиква общинските съветници на София на заседание днес, 15 януари, от 14:00 часа, заради доклад на столичния кмет Васил Терзиев, съобщиха от пресцентъра на СОС.


В доклада на кмета се посочва, че крайният срок за приемане на проектни предложения по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II” изтича на 16 януари тази година.

 

От ИТН категорично заявиха, че няма да участват в заседанието. Не е ясно дали ще присъстват и общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

 
И днес ще се направи пореден опит в търсене на консенсус за избор на председател на СОС. Ще се проведат разговори между политическите сили в местния парламент за постигане на споразумение.

 

 

Работата на СОС остава блокирана вече 3-ти месец. След като не беше избран председател в 5 гласувания сега се обсъждат 2 временни варианта за това как да заработи общинският съвет.

 

Единият е идея на ПП-ДБ и "Спаси София" за ротационно председателство, в рамките на година. Вторият - временен председател до гласуването на бюджета на общината.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама