НОВИНИ


Александър Тодоров: Моряците от "Галакси лийдър" са добре, поддържат комуникация с близките си

0 3498 15.01.2024
Александър Тодоров: Моряците от
личен архив

Възможността за освобождаването на двамата български моряци от пленения кораб "Галакси лийдър" ще бъде разгледана. Това e заявил за "Маритайм.бг" говорителят на движението на хутите "Ансар Аллах" Насрадин Алмер.


Той твърди, че йеменските бунтовници нямат нищо против България и страните, които не проявяват агресия в Газа. Пред изданието Насрадин Алмер - председател на борда на директорите на информационната агенция на "Ансар Аллах", разказва, че в събота е бил при моряците от "Галакси лийдър", те били в отлично състояние и имали възможност да разговарят с близките си.

 

Пред БНТ Александър Тодоров от Маритайм.бг обясни, че поддържат връзка с движението "Ансар Аллах" седмица след задържането на кораба. По думите му и към момента плавателният съд се намира северно от пристанище Ходейда, на който капитанът и старши помощник-капитанът са българи.

 

Александър Тодоров уточни, че по думите на Амер моряците са добре и е допусната комуникация между тях и техните близки на брега.

"След като предадохме призив от семействата за освобождаване на моряците, Амер заяви, че този въпрос по всяка вероятност ще бъде разгледан на най-високо ниво в движение "Ансар Аллах" тъй като хутите разбират, че моряците нямат никакво касателство с това, което се случва в Ивицата Газа, което по думите му е геноцид! Също така Амер заяви, че блокадата на Червено море и Баб ел Мандеб, която бе наложена от тях на кораби, свързани с Израел продължава да е в сила, въпреки въздушните удари от страна на САЩ и Великобритания", заяви Александър Тодоров от Маритайм.бг.


По думите му Амер е заявил, че европейските лидери трябва да окажат натиск над Израел за спиране на кръвопролитията в Газа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама