НОВИНИ


Без имена и индикации - Габриел отговори на въпроси за ротацията

2 3894 15.01.2024
Без имена и индикации - Габриел отговори на въпроси за ротацията
Мария Габриел и Николай Денков

"В този момент трябва да дадем възможност на всеки един министър да върши своята работа, включително и аз да върша своята като външен министър". Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори днес на въпроси за предстоящата властова ротация. Попитана дали ще остане външен министър, тя отговори, че "няма да казва нито имена, нито да дава каквито и да било индикации".


На въпрос дали е готова с екипа си след ротацията във властта, вицепремиерът отговори, че с акад. Николай Денков са на една и съща позиция и тепърва предстоят разговори, предаде БТА.

 

"Искаме да направим оценка на работата на всеки министър, искаме да видим как се изпълняват заложените задачи в управленската програма и има достатъчно време – нека да си дадем време за това и по този начин да дадем възможност и на министрите да вършат своята работа", допълни тя.



Относно съдбата на отвлечените български моряци, Мария Габриел каза, че промяна няма, ситуциационният център и екипът в МВнР следят ситуацията отблизо и можем само да сме благодарни за доброто отношение към тях.

 

"Важно е в този момент наистина да запазим дискретност, за да си дадем шанс българските моряци да ги видим живи и здрави в страната", посочи тя.

 

"Виждаме устойчивост и стабилност в страната, защото изпълнителна и законодателна власт работят, говорят си и споделят общи приоритети", коментира Габриел по повод вчерашните думи на вицепрезидента Илияна Йотова, че Министерски съвет е „Б“ отборът, решенията ги взимат председатели на парламентарни групи.



"Аз мисля първо, че България е парламентарна република и виждаме, че имаме работещ парламент. Второ – виждаме устойчивост и стабилност в страната, защото изпълнителна и законодателна власт, работят, говорят си, имат диалог и споделят общи приоритети. И ако да, това е отборът на България, който споделя общи ценности, отбелязва общи резултати заедно в парламента и в изпълнителната власт, това е начинът, по който виждаме страната", заяви Мария Габриел.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама