БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Удължен срок: Кандидатстваме за саниране до края на февруари

0 4982 16.01.2024
Удължен  срок: Кандидатстваме за саниране до края на февруари

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков обяви, че до края на февруари ще бъде удължен първоначално определеният срок за кандидатстване по Етап две за обновяване на жилищни сгради.


Обновяването е част от Плана за възстановяване и устойчивост. Все още обаче, няма официално съобщение за удължаването.

 

Според ресорното ведомство - финансирането ще стигне за около 300 сгради. По първия етап бяха класирани над 750 сгради от над 3 хиляди подадени предложения.Очаква се днес регионалният министър да проведе работна среща във Враца с народни представители, областния управител и кметове - за планираните ремонтни дейности в областта, които ще бъдат финансирани чрез инвестиционната програма на пътната агенция.

 

"Подадени са 3068 заявления за саниране на блокове, одобрени са 756. Ясно е, че финансирането по Плана за възстановяване и устойчивост няма да стигне за всички и в този ред на мисли блоковете са конкуренция един на друг", посочи министърът в свое интервю вчера."В машинната оценка са включени всички данни – РЗП, броят на живеещите. Оценката се базира на постигнатата икономическа ефективност на инвестицията. И ако спестяванията са по-ниски, то тогава ефективността на инвестицията е по-малка. Всички данни са въведени автоматично в системата и оценките се произвеждат машинно. Тук няма човешки фактор. Ако има съмнения, то те трябва да се отнасят до данните от енергийните сертификати", поясни Андрей Цеков относно процедурата на одобрение на проектите по-рано.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама