НОВИНИ


Потресаващият случай с 5-годишното момченце от Пловдив: Детето е оперирано успешно

0 3576 16.01.2024
Потресаващият случай с 5-годишното момченце от Пловдив: Детето е оперирано успешно

Малтретираното 5-годишно дете от Пловдив е оперирано успешно. Съдът освободи майката с мярка „подписка“, но остави за постоянно в ареста мъжа, с когото тя е живеела.


Преди няколко дни Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинения срещу 35-годишния Петър Чернев и 35-годишната Стела Алексиева. Те са заподозрени, че са малтретирали 5-годишно дете. Следи от насилието са открити от близка роднина на детето. На 8 януари тя забелязала рана по главата му.

 

Детето е добре след направената му интервенция и е в защитена среда, каза Донка Аргирова, Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив.Случаят на жестокост, упражнено над 5-годишно момченце от Пловдив потресе цяла България и предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката.
 

Тя обясни, че преди 9 януари не е имало нито един сигнал от друга институция за насилие над детето.

 

„То е посещавало други социални услуги като детска градина, психолог и логопед и никой не е забелязал следи от насилие. Вчера разговаряхме с биологичния баща на момчето и той каза, че в началото на декември  е бил със сина си и не е забелязал да има синини по тялото. Самият той е в шок от случилото се“, каза Аргирова.Бащата през цялото време е с детето, откакто се е върнал от Германия.

 

Ако реши да замине отново там, ще трябва да се провери чрез експерти дали може да отглежда детето, ако остане в Пловдив, ще бъде също насочен какво да предприеме.

 

Той е в развод с майката на момчето, но делото е висящо, защото е отложено за март тази година.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама