НОВИНИ


Обрат: АЕЦ "Козлодуй" оттегли иска си от половин милион срещу бивша служителка

0 3649 16.01.2024
Обрат: АЕЦ
скрийншот, NOVA

АЕЦ "Козлодуй" оттегля иска в размер на 500 000 лв., заведен срещу своя бивша служителка. Централата е завела иск за тази рекордна сума срещу Наталия Станчева, която чрез множество заявления за достъп до обществена информация разкрива, че на територията на АЕЦ в нарушение на закона функционира поликлиника.


"Във връзка с тиражирани в публичното пространство коментари относно заведен иск от „АЕЦ Козлодуй” ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, ръководството на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД държи да предостави следната информация:

 

Искът е заведен през месец юли 2023 г. за недобросъвестно поведение, злоупотреба с права, разпространение на невярна информация и др., преди встъпване в длъжност на новия изпълнителен директор.

 

След като се запозна с всички обстоятелства около случая, изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, след обсъждане с принципала на дружеството БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде оттеглен поради прекомерно високия размер на претенцията.

 

Държим да подчертаем, че всички дейности в АЕЦ „Козлодуй”, включително законово изискваното медицинско наблюдение и медицинско осигуряване, се извършват при стриктно спазване на действащата в страната нормативна уредба", информират от централата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама