НОВИНИ


Илиян Василев: "Альоша е нашият Христос" - богохулство, което казва всичко за идолопоклонничеството

17 3778 17.01.2024
Илиян Василев:
Илиян Василев БГНЕС

"Альоша им е Христос" - паметниците са тяхната църква и това казва всичко, но най-вече защо тези тотеми на АнтиХриста, идеологически наркотици, са потребни днес и на Путинова Русия. На тях им трябват религиозно вярващи, които да приемат на сляпа вяра, че България е обречена да бъде доминирана от Русия", пише Илиян Василев.


Илиян Василев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Никога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация на частта от обществото, която припознава Русия и производния на руския съветски империализъм паметник на Альоша като "свой Христос". Толкова им е християнството, толкова им е българщината, любовта към Отечеството - винаги под условието на приоритетната връзка с Москва.Толкова им е християнството, което набързо усвоиха след 1989 година - Репликата "Альоша е нашият Христос" не е само богохулство, но казва всичко за природата на това идолопоклонничество, на русофилството и царепреконението като религия, която има нужда от роби, от крепостни, от безропотно подчинени, а не от свободни и осъзнати граждани, които могат да дефинират и защитават своя интерес и когато той е различен от този на поредния цар в Кремъл.


Погледнете къде стои Альоша? Той доминира не само над града, над паметника на Левски, но и над скромния паметник на Руско-турската война - болшевишкото доминира над руското.

 

Ако има загинали в руско-турската война и това дава основание за памет и паметник, но няма нито един загинал съветски войник на българската територия, тоест няма основание да има паметник.
"Альоша им е Христос" - паметниците са тяхната църква и това казва всичко, но най-вече защо тези тотеми на АнтиХриста, идеологически наркотици, са потребни днес и на Путинова Русия и на нейните адепти у нас - вместо критично мислене, което ще се забранява в образованието там, и самостоятелни хора, на тях им трябват религиозно вярващи, които да приемат на сляпа вяра, че България е обречена да бъде доминирана от Русия, а не да бъде равноправна част от Европа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама