НОВИНИ


Проф. Румен Кънчев за реалистичните и крайни позиции на Русия и Украйна за войната

5 3576 17.01.2024
Проф. Румен Кънчев за реалистичните и крайни позиции на Русия и Украйна за войната
Румен Кънчев

Украйна, която ние подкрепяме като като наш приятел и партньор, трябва да се подготви много добре за началото и за края на пролетта и за началото на лятото, за да отрази евентуално руска атака и да премине в настъпление, каза проф. Румен Кънчев в „Твоят ден“ по Нова телевизия.


Кънчев определи като нереалистични възможностите за преговори за края на войната, тъй като и двете страни са взели крайни позиции.


Според него Русия иска да запази всичко това, което е завладяла и това било много лош пример за международната общност.


На по-прост език това означава: Защото сме по-силни, влизаме там, взимаме си едно парче територия, оставаме там, вкарваме въоръжение и никой не може да ни каже нищо, обясни по Нова нюз известният експерт.


Украйна също има крайна позиция, тъй като тя пък си е поставила нереалистична цел и задача от гледна точка на потенциала да възстанови всички територии, включително Крим. Така че на този етап аз не виждам точки, от които да се започнат някакви някакви преговори, добави той.


От друга страна Путин ще изчака изборите в САЩ, тъй като очаква Тръмп да спечели и лесно да се разбере с него. Новият президент на САЩ обаче ще встъпи в длъжност по това време през другата година и затова смятам, че дотогава войната няма да е завършила, каза още проф. Румен Кънчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама