НОВИНИ


Емил Соколов: Костадин Костадинов даде открит урок по копейкопоклоничество и слугинаж

17 3783 17.01.2024
Емил Соколов: Костадин Костадинов даде открит урок по копейкопоклоничество и слугинаж

"Това е груба злоупотреба и манипулация, която ползва любовта към Вазов и българската литература, за да обслужи геополитическите интереси на една държава, обявила ни за враг", пише Соколов.


Емил Соколов,историк и политически анализатор, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Днес от трибуната на Народното събрание Костадин Костадинов даде открит урок по копейкопоклоничество и слугинаж.


Копейката цитира стихотворения на великия Иван Вазов, за да внуши, че благодарността към Руската империя за приноса й към Освобождението през 19-ти век и преклонението пред Путиновия режим днес са едно и също нещо.
Едва ли не, щом Вазов преди повече от 200 години е написал стихотворение, възхваляващо Русия, днес сме длъжни да се поклоним пред диктатора в Кремъл. Същият диктатор, чиято мракобясна идеология – комунизма - доведе до падението на Руската империя и загубата на милиони човешки живота в самата Русия.


Не, г-н Копейкин. Това не е родолюбие, не е българщина, няма нищо общо с патриотизма. Това е груба злоупотреба и манипулация, която ползва любовта към Вазов и българската литература, за да обслужи геополитическите интереси на една държава, обявила ни за враг.
А опорката, че махат "Аз съм българче" от учебниците е толкова смешна, колкото и тъжна. Същите хора, които превърнаха създаване на паника и истерия в професия, за пореден път ползват националната ни идентичност като параван, зад който да скрият користните си цели. Единствената единтичност, която вълнува Възраждане, е печелбарството.


Псевдопатриотите от Възраждане за пореден път си позволяват да се подиграват с българската история и литература, привеждайки ги в жертва на Путинова Русия. Всичко това за няколко копейки.


Костадинов и пасмината му са позор.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама