НОВИНИ


Мирчев: Колко голяма трябва да ти е българщината, за да зависи от едно стихотворение

16 3624 17.01.2024
Мирчев: Колко голяма трябва да ти е българщината, за да зависи от едно стихотворение

“ВъZраждане” пак са правили открит урок по производство на фалшиви новини. Чели-недочели, обявили, че ей-сега САЩ щели да закрият България, понеже искали да махат “Аз съм българче” от учебниците. И се почва - на оружие, братя!!! Гласувайте за “ВъZраждане” на евроизборите, за да спасите България от Европа и САЩ!!! Я пак?


Разбира се, след Копейкин, вълната яхва кой? Познахте - Корнелия Нинова. Обезродяване, братя българи!!! Радостта не приключва тук и ако ми следите мисълта, ще се сетите, че имаме “три за щастие” и думата взема Гешев, който с читанка в ръка громи либералната пропаганда. 

 

Вълната на тая прогресивна мисъл продължава с Карлос Контрера и още граждани. На ръба сме да си избродираме Je suis българче на профилните снимки… ама отваряме оригиналната статия и, естествено, става ясно, че не ми било американска пропаганда, най ми било възрожденска неграмотнотност, медийна. Ще кажете, че съм наивен, ама тая чудна вълна, ако не е медийна неграмотност, остава да е само откровена ксенофобия. Защото когато някой реагира с “махайте се оттука” на идеята, че мигрантите могат да са страна в междукултурен обмен, тоя някой е изпуснал последните поне 100 години от развитието на Европа и света. Фактите: В никакъв момент и под никаква форма не е обсъждана промяна в изучаването на стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов. Нито на когото и да било му е хрумвало да го маха от учебната програма.

 

Впрочем, не знам колко трябва да ти е голяма българщинАта, за да зависи от присъствието или отсъствието на едно стихотворение в учебниците, пък било то и най-знаковото за поколения назад. Аз съм българин, нямам колебания в принадлежността си и точно затова нямам нужда да мачкам потърсилите убежище у нас.

 

Ивайло Мирчев, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама