НОВИНИ


Бизнесът настоява за сухопътен Шенген до края на годината

6 4199 17.01.2024
Бизнесът настоява за сухопътен Шенген до края на годината
БГНЕС

Българският бизнес настоява България да бъде приета още през тази година в Шенгенската зона и със сухопътните си граници, както това ще стане за въздушните и за морските в края на март.


Бизнесът губи милиарди от наличието на граничен контрол, беше констатирано на годишната пресконференция на Асоциацията на работодателските организации. 

 

Като варианти за натиск бяха споменати бойкот на австрийските стоки и услуги - до задействане на бизнес дипломацията.

 

"Ако всеки четвърти, който е ползвал австрийски стоки и услуги, престане да ги ползва, това ще доведе до спад с 1/4 на оборотите на тези компании. Това няма да доведе до тяхното фалиране и освобождаване на работници, но ще ги насърчи да се включат по активно и заедно да потърсим решение на въпроса", заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, цитиран от БНР."Търговските войни не са довели никого до добър резултат", посочи от своя страна председателят на Българската търговско-промишлената палата Цветан Симеонов.

 

"По отношение на възможностите за влияние, освен политическата дипломация, има и бизнес дипломация", смята председателят на Стопанската камара Добри Митев. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама