НОВИНИ


Акад. Денков: Технологичните достижения трябва да се използват от максимално много хора

7 3935 17.01.2024
Акад. Денков: Технологичните достижения трябва да се използват от максимално много хора
Министър-председателят акад. Николай Денков БГНЕС

По какъв начин новите възможности, които се разкриват с развитието на изкуствения интелект и как достиженията на модерните технологии могат да достигнат до максимално широк кръг хора бе сред обсъжданите теми в Давос по време на срещата на правителствените ръководители с представители на световни организации като Организацията на обединените нации, Световната здравна организация и Международния валутен фонд.


Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

„Трябва да потърсим възможност тези достижения да стигнат, колкото се може, по-бързо до всички хора, както в по-бедните държави, така и до хората, които имат по-труден достъп до тези технологии. Това е задача на правителствата и на международните организации“, отбеляза министър-председателят акад. Николай Денков след срещата.В Давос премиерът постави сериозен акцент върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти. „Имаше много дискусии по отношение на това как трябва да се заздравят международните системи“, посочи акад. Денков. Според него е важно мирът да бъде опазван, а там, където има възникнали конфликти, да се търсят възможности за решаването и затварянето им.

 

По-рано днес министър-председателят имаше среща с бившия британски премиер Тони Блеър, след която бе съобщено, че Институтът за глобална промяна ще съветва България в борбата с корупцията и приложенията на изкуствения интелект.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама