НОВИНИ


Вицепрезидентът на КНСБ: Шофьорите от градския транспорт са гладни, изнервени и им се ходи до тоалетната

5 4124 17.01.2024
Вицепрезидентът на КНСБ: Шофьорите от градския транспорт са гладни, изнервени и им се ходи до тоалетната
Тодор Капитанов

Извънредният труд, който се полага в столичния градски транспорт, е повече, отколкото позволява закона, това заяви по Нова телевизия вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов. Той каза също, че много от тях са в пенсионна възраст, какъвто е случая и с водача, на който вчера му прилоша зад волана, след което пострада тежко пешеходка, а други трима граждани - по-леко.


40% от ватманите са пенсионери, попълни Капитанов. Той коментира, че те, както и колегите им, са буквално гладни, защото нямат време да се нахранят. Те са изнервени и от контакта с другите участници в движението.




“На много от тях, с извинение, често им се ходи до тоалетната”, каза още вицепрезидентът на КНСБ. Той подчерта, че подобряването на условията на труд са част от исканията на протестите, които започват в столичния градски транспорт.

 

Утре заради протеста по поредица от линии в София ще има неспазване на графика, предупреди Капитанов. Той добави, че пак утре ще има и среща в общината, на която да се преговаря. Основното искане е за 30% на заплатите.




Протести на шофьори от градския транспорт могат да последват и в други градове, най-вероятно във Варна и в Бургас, каза още вицепрезидентът на КНСБ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама