НОВИНИ


МОН сезира ДАНС за придобиването на "Школо" от чужда компания

1 4173 17.01.2024
МОН сезира ДАНС за придобиването на
скрийншот

Министерството на образованието сезира ДАНС и Комисията за защита на личните данни за придобиването на "Школо" от чужда компания.


Образователната платформа, която ползват много от училищата у нас, беше продадена в края на миналата година.

Появиха се притеснения сред някои родители дали след продажбата всичко с личните данни на децата им ще бъде наред.

 

Именно затова от Министерството на образованието са сезирали институциите и настояват да бъдат направени проверки. Иначе самото ведомство няма договорни отношения с образователната платформа, но много от българските училища я използват.

Станислава Величкова е родител на две деца и ползва образователната платформа, за да следи оценки, отсъствия и предстоящи тестове на децата си. Промяната на собствеността не я безпокои.

 

От образователното министерство са решили да сезират ДАНС и Комисията за личните данни, след като „Школо“ е придобито от британска образователна платформа.

 

„Искаме малко повече информация, особено от Комисията за защита на личните данни, за това доколко и как се осигурява запазването на личните данни в тази ситуация. Заедно с това сме поискали от самото „Школо“ договора, който е сключен с поетите ангажименти в рамките на тези договор“, обясни просветният министър Галин Цоков.

 

„Имаме договори с „Школо“, които са изтичащи до един определен период от време. След това какви ще са условията никой не знае, надяваме се да продължим да работим по същия добър начин. Няма опасност за личните данни, никой не се вълнува от шестицата на Иванчо и двойката на Марийка. В крайна сметка те си остават за нас и за наше ползване“, обясни Диян Стаматов, директор на 119. СУ.

 

От образователната платформа обясниха, че ще продължат работа както и досега и повод за притеснения няма.

От образователната платформа обещават да я доразвият и надградят.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама