НОВИНИ


Изслушват двама министри за санирането в страната

0 3939 18.01.2024
Изслушват двама министри за санирането в страната
БГНЕС

Двама министри ще бъдат изслушани в парламента по повод санирането на сградния фонд в страната.


Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков и на енергетиката Румен Радев ще отговарят на въпроси по искане на БСП.

 

Енергийното обновяване на сградния фонд е със средства от ПВУ, но стана ясно, че отпуснатите пари няма да са достатъчни.

 

Освен това бяха подадени много жалби, които оспорват класирането след приключването на първият етап на програмата - те са от 102 общини при кандидатствали общо 152.След това депутатите трябва да приемат на първо четене и промените в Закона за Българската народна банка, до който вчера не успяха да стигнат. С измененията, внесени от МС, се регламентира преминаването от силно рестриктивния паричен съвет към утвърждаване на паричен суверенитет в рамките на Евросистемата. Урежда се статутът на еврото като парична единица, определя се дизайнът на националната страна на евромонетите, пускането и изваждането им от употреба.

 

В програмата са включени и окончателно приемане на промените в Закона за държавната финансова инспекция, с който се актуализират и увеличават санкциите, които институцията налага, и се дава възможност тя да връчва и получава документи по електронен път.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама