НОВИНИ


Никола Минчев: Дал съм принципното си съгласие да бъда водач на евролистата

2 4193 18.01.2024
Никола Минчев: Дал съм принципното си съгласие да бъда водач на евролистата
Никола Минчев БГНЕС

„Все още не са взети решения, но до този момент съм дал принципното си съгласие да бъда водач на евролистата“. Това заяви Никола Минчев, заместник-председател на НС и депутат от ПП-ДБ, цитиран от БГНЕС.


„Това е въпрос, който се взима от колективните органи, както и от новия ротационен председател след месец и половина“, отбеляза Минчев.

 

Той бе категоричен, че партийните органи решават кой да е водач на листата за европейските избори. „Това са първите европейски избори за ПП, така че нашата цел е да направим сериозна листа“, поясни Минчев.


Народният представител посочи, че е въпрос на разговори между ПП и ДБ дали ще се явят на предстоящите евроизбори заедно. „Моето лично мнение е, че е добре и тук да покажем единство“, смята той.

 

Припомняме, че през март трябва настоящият кабинет да подаде оставка и да се избере нов състав, при който вече на премиерското място ще застане Мария Габриел от ГЕРБ-СДС, а договорката бе начело на председателското място на 49-то НС да застане депутат от ПП-ДБ, след като сега начело на НС е Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Спекулираното име за поста след ротацията бе това на Никола Минчев. След като обаче го готвят за евродепутат, то за негов заместник в НС се говори, че ще бъде предложен ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ.
 
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама