НОВИНИ


Мазно петно, обратен и розово пони: Люта размяна на обиди в парламента

37 13136 18.01.2024
Мазно петно, обратен и розово пони: Люта размяна на обиди в парламента
Парламентарни битки

Изслушването на военния министър Тодор Тагарев в Народното събрание се превърна в повод за нападки от опозицията. Най-безпардонни към министъра на отбраната бяха от “Възраждане”, които го иронизираха при отчитане на визитата му в САЩ.


Костадин Костадинов заплаши в прав текст Тагарев с възмездие от Русия. “Това, което правите, се знае не само от нашите съюзници, а и от сегашните ни противници, които вие превърнахте в такива. Вие няма да останете в историята, даже и като бележка под линия. Вие ще бъдете мазно петно върху бележка под линия в историята”, заяви Костадинов, след като с военния министър си размениха лични нападки по време на изказването.


За това изказване, както и за израза “лицето Тагарев”, лидерът на “Възраждане” беше наказан от водещия на заседанието Никола Минчев със забележка.

 

Явор Божанков от ПП-ДБ заяви, че също може да нарече Костадинов “лицето”, но това няма да го характеризира достатъчно точно. За сметка това Божанков нарече колегата си депутат ламер. На жаргон това означава псевдо-хакер или човек с прекалени претенции, които не отговарят на действителността. Думата идва от английското “lame” - куц, сакат.

 

В защита на лидера си думата взе Цончо Ганев от “Възраждане”, който път нападна Божанков за това, че сексуалността му е широко обсъждана в социалните мрежи, като използва израза “обратен”. Той нарече депутата от ПП-ДБ “розово пони”.

 

Явно опозицията в парламента не може да приеме някои политически изказвания на военния министър, а не направеното от него в интерес на армията по време на мандата му. Да припоним, че средствата заделени за войсаката ще бъдат съгласно натовските изисквания около 2% от БВП, движи се  по-бързо сделката с F-16 и започва модернизацията на Сухопътни войски с машините "Страйкър".

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама