НОВИНИ


Пенчо Милков почете Бабинден на благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе

0 3952 18.01.2024
Пенчо Милков почете Бабинден на благотворително събитие на Съюза на пенсионерите - регион Русе

Изложба с благотворителна цел „От раклата на баба” беше организирана днес във фоайето на Доходното здание от Съюза на пенсионерите - регион Русе. Поводът е традиционния български празник Бабинден. Събитието бе уважено от кмета на Русе Пенчо Милков.


„Отбелязването на този празник ни напомня за важността на семейството, традициите и обичаите. С вашата грижа успявате да предадете нашата култура и история на следващите поколения. Благодаря ви за посветеността към запазването на този красив обичай, както и за това как да поддържаме и обичаме традициите, които са неизменна част от националната ни идентичност“, каза Пенчо Милков.


.

Председателят на Съюза на пенсионерите - регион Русе Мария Савова пожела здраве и дълголетие на участниците в благотворителната изложба.

Представени бяха плетива, изработени от сръчните ръце на пенсионерите. Те ще бъдат дарени на възрастните хора от дом „Възраждане“.

 

 В празника се включиха и децата от ОбДЦКИ – Русе и възпитаници от Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", а пенсионерският клуб и читалището от кв. Средна Кула пресъздадоха традиционния ритуал “бабуване”.


.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама