НОВИНИ


До дни приключва поредната проверка на “Пирогов” по случая “Даная”

0 4518 18.01.2024
До дни приключва поредната проверка на “Пирогов” по случая “Даная”

През следващата седмица ще бъдат готови резултатите от повторната проверка на агенция "Медицински надзор" по случая с починалата в "Пирогов" Даная Кулева, съобщиха от ведомството за БНР. 


Майката на 15-годишното момиче Ани Стоянова поиска нова проверка срещу болницата, след като първоначално одит хвърли вината върху семейството на Даная, което неглижирало основното й заболяване. Стоянова определи това становище като “лъжа” и “манипулация” и припомни, че всъщност три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси такъв в социалните мрежи.

 

Журналистическо разследване показа, че има съществени разминавания в данните за лечението на Даная в “Пирогов”. Разследването е на Валя Ахчиева. То на практика освети, че лекарите дават различни обяснения за лечението на починалото момиче пред агенция “Медицински надзор” и журналистката.



Това е третата проверка на случая. Тя проверка е започнала след среща между Стоянова и здравният министър Христо Хинков.

 

След като се запознае с резултатите от провеждащата се в момента втора проверка на фактите около смъртта на 15-годишната Даная, здравният министър ще сформира екип, който отново да провери всички обстоятелства по случая, обясниха от министерството. 

 

Стоянова поиска оставката на директора д-р Валентин Димитров. Димитров продължава да бъде директор на "Пирогов" в условията на предприети от страна на здравния министър действия за освобождаването му, които бяха спрени от Софийския градски съд. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама