НОВИНИ


Елена Поптодорова: В много ситуации "Демократична България" крещеше с мълчание

5 5040 18.01.2024
Елена Поптодорова: В много ситуации
Елена Поптодорова

"Имаше много ситуации, в които крещеше мълчанието на "Демократична България". То беше оглушително мълчанието им. И това, че Христо Иванов отминаваше определени ситуации с мълчание говореше много. Това е абсолютно премислено политическо поведение на ДБ. Добре, че ротацията ще се случи преди евроизборите". Това заяви в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия" дипломатът Елена Поптодорова.


"Това е прощъпалникът на ПП в голямата европейска политика. Те трябва тепърва да се утвърдят като политическа сила в рамките на европейския парламент. Там има седем групи. Старите членове трябва да се съгласят нов член да влезе. ПП тепърва трябва да си изберат семейството и да им искат разрешението", посочи тя.


"Ротацията не е технически процес. Това е политически процес и се показа включително и с това намерение на Никола Минчев да откаже председателския пост на Народното събрание. Истината е, че Минчев бе много добър председател на НС и това е признато от всички. Също така е вярно, че той може да бъде ръководител на делегацията в ЕП, а ген. Атанасов не би могъл да направи това".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама