НОВИНИ


Прокурорът по делото за малтретираното 5-годишно момченце е потресен от изскачащите "зловещи престъпления"

1 5136 18.01.2024
Прокурорът по делото за малтретираното 5-годишно момченце е потресен от изскачащите

Пловдивският Окръжен съд потвърди без изменение мерките за неотклонение спрямо майката на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив и сочения за негов пастрок. 


Стела Алексиева остава с най-леката мярка – "подписка", а Петър Чернев влиза за постоянно в ареста, предаде БНР.

 

Случаят на жестокост, упражнено над 5-годишно момченце от Пловдив потресе цяла България и предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката.

 

Прокуратурата настоя жената също да бъде задържана, като предяви ново обвинение към нея - че е била пасивен наблюдател на насилието над детето, докато е знаела какво се случва, но не се е намесила. Обвинението е квалифицирано като "злепоставяне". 



От своя страна нейната адвокатка отхвърли това, като настоя, че самата майка е била жертва на мъжа, с когото е съжителствала, изтъквайки нанесените и тежки психични травми от жестокото отношение. 

 

Спрямо Петър Чернев прокуратурата също предяви нови обвинения за системен и прогресиращ тормоз над момченцето, подкрепени с видеозаписи, разпечатки от чатове с вулгарен език, експертизи, свидетелски показания и огледи.

 

Неговият адвокат опита да прехвърли вината за малтретирането върху майката, като се позова на протоколи от предварителните ѝ разпити, в които според защитата на мъжа тя е признала два пъти, че лично е насилвала собственото си дете. 

 

В крайна сметка съдът реши, че няма достатъчно убедителни доказателства за промяна на нейната мярка за неотклонение и определи Стела Алексиева да остане с "подписка", докато за пастрока Петър Чернев решението бе категорично - той остава за постоянно в ареста. 



Прокурорът Костадин Паскалев нарече делото "Кутията на Пандора", понеже при разследването изскачат все повече и все по-зловещи престъпления. 

 

Междувременно, преди няколко дни 5-годишният Адриан бе успешно опериран в клиниката по пластична хирургия към УМБАЛ "Св. Георги", откъдето съобщиха, че му е присадена кожа на главата и увериха, че се възстановява добре. 

 

Бащата на момчето Венислав Алексиев пристигна от Германия и е настоял да се грижи за него. 

 

В момента обаче детето е под закрилата на социалните служби и след подробна процедура ще се прецени кой ще поеме занапред грижите за него. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама