НОВИНИ


Носителката на “Аскеер” Емилия Ованесян загина при пожар

0 4330 19.01.2024
Носителката на “Аскеер” Емилия Ованесян загина при пожар

Актрисата Емилия Ованесян е загинала при пожар в апартамент в Смолян. Информацията бе потвърдена от ръководството на Регионалната служба “Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН), предават от Българската телеграфна агенция.


При нощния пожар в жилищния блок в кв. "Нов център" в града са пострадали четирима обитатели на съседни апартаменти, които са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение  – Смолян.


Сигналът за пожара е получен в 00:30 ч. тази нощ, информира Симеон Цървуланов, началник на РСПБЗН. Пристигналите пожарникари намерили обгорено тялото на актрисата в горящия апартамент. От пожара са засегнати съседни апартаменти. В Отделението по анестезиология и интензивно лечение в смолянската болница са настанени четирима съседи, които са с обгазявания при пожара. Сред пострадалите е момче на 16 години.  



Ованесян е родена в Пловдив. Емилия Ованесян е завършила "Актьорско майсторство за куклен театър" във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1980 г., в класа на проф. Атанас Илков. През 1994 г. получава “Аскеер” за ролята си в “Чайка” от А. П. Чехов.

 

Тя е актриса от трупата на Родопския драматичен театър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама