НОВИНИ


Нови престрелки в парламента за Белазелков - "Възраждане" и Тошко против Мир. Иванов и ген. Атанасов

3 4033 19.01.2024
Нови престрелки в парламента за Белазелков -
В парламента

От опозицията съсредоточиха атаките си срещу Белазелков - както направиха и по време на изслушването. Петър Петров от "Възраждане" разказа за решение на кандидата по съдебно дело от 2022 г. От неясното обяснение на Петров се разбра само, че Белазелков е осъдил парламента и други държавни органи за общо 1 милион лева в полза на фирма, приватизирала държавно дружество.


. От това негово решение, твърдеше Петров, последвала лавина от искове за вреди от страна на други "приватизатори" за общо 65 милиона.

 

Изявлението му беше подкрепено от соцдепутата Румен Гечев.

 

Това беше един от редките случаи днес, в който управляващите реагираха. Мирослав Иванов от ПП-ДБ обяви твърденията на Петров за манипулация и посочи, че другите съдилища не са длъжни да се съобразяват с отсъжданията на Белазелков.

 

А съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов обвини националистите, че "четат учебници от соца", и изтъкна, че не може да се очаква от съдилищата да отсъждат в полза на държавата, само защото е държава.

 

Тошко Йорданов от ИТН нападна Атанасов, като го попита дали е учил в "рабфак" - термин от социализма, засягащ хора, влезли в университета без изпит.

 

Обиденият Атанасов, който парадира с антикомунизма си, заяви, че е бил приет за студент след кандидатстване на общо основание. Даже цитира оценките си от изпитите - 5.50 по история и 3.75 по български. "Никога не съм бил член на БКП и никога не съм бил във връзка с ДС", увери той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама