НОВИНИ


С декларация против дезинформацията излязоха депутатите от ПП-ДБ в Народното събрание

3 4713 19.01.2024
С декларация против дезинформацията излязоха депутатите от ПП-ДБ в Народното събрание
В Народното събрание

От парламентарната група ПП-ДБ излязоха с декларация срещу дезинформацията. "Дезинформацията е оръжие, което може да унищожи демокрацията. Дезинформацията може да служи дори за насърчаване на насилие. Тя е целенасочена, зловредна и цели да предизвика негативни реакции. Важно е да бъдем критични, да имаме повече доверие в институциите, да бъдем наясно с емоциите, да четем, да сме любознателни и любопитни и да проверяваме информацията по няколко пъти. ", заяви искрен Митев.


"Истината винаги побеждава, но победата никога не е гарантирана в условията на хибридна война", каза още от парламентарната трибуна Митев във връзка с разпространената информация, че стихотверението "Аз съм българче" ще бъде бъде премахнато от учебната програма. 

 

Митев бе категоричен, че "Аз съм българче" няма да бъде премахнато от образователната програма и няма да се демонтира паметникът на Шипка. По думите му "Школо" не продава данните на българските деца, а е пример за това как България се развива и компания показва добри резултати.


Декларация шмаше и от ИТН. "Вече е факт, че сме вносители на електроенергия. Отправихме много предупреждения за енергийните закони, всички експерти отчитат пропуските в тези закони, но според премиера Денков това са фалшиви новини. Българската енергетика се унищожава, а министърът на енергетиката раздава пари "на аверите си" с проекти". Това заяви в декларация от "Има такъв народ". Като пример за такъв проект тя посочи "водородната долина" на министъра. "Само с 0,06% ще намали въглеродния отпечатък затварянето на централите ни, но ще ощети държавата ни", каза тя. Тя представи списък с фирми, свързани с така наречената "водородна долина", които, по думите ѝ, ще получат финансиране по ПВУ.


"Фирмите вече били класирани, а финансиране печелят големи предприятия в енергетиката. Всички "печеливши" са приближени на "Продължаваме промяната - Демократична България". Правят долина на зелен водород в района на Мариците. Наблюдава се унищожение на българската енергетика. ИТН няма да гледат това унищожение безмълвно. Енергийната система ще загуби способността си да балансира, а токът за бита ще поскъпне, като шепа тарикати стават скорострелно милионери. Още по време на първия вот на недоверие към кабинета на тема енергетика казахме, че ще станем вносител на енергия и данните сега потвърждават тезата ни, допълни Митова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама