НОВИНИ


Украински дрон порази петролно депо в Русия /обновена/

5 4815 19.01.2024
Украински дрон порази петролно депо в Русия /обновена/

Украински дронове удариха петролно депо в Южна Русия. Става дума за Нефтобаза Клинцовская. Петролното хранилище е на "Роснефт" и се намира на около 50 км от украинската граница. В резултат на нападението е избухнал пожар - запалили са се четири резервоара, а след това огънят се е разпрострял на площ от 1000 кв. м, съобщиха руските власти. 


Ударът е станал в района на Брянск. По информация на местните органи на реда няма пострадали. Става въпрос за отломки от БПЛА, които са паднали, след като дронът е бил прихванат близо до град Клинци.

 

Киев потвърди, че стои зад нападението като заяви, че това е "справедливо отмъщение за ударите на Москва по украинска инфраструктура". Ударът е извършен от Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.



Управителят на областта Александър Богомаз съобщи, че гасенето на огъня ще бъде изключително сложно. В гасенето на пожара участват над 140 души. Евакуирани са 32 души от частния сектор.

 

Още два безпилотни летателни апарата са унищожени в района на Брянск, съобщават местните власти.

 

“Дежурните системи за противовъздушна отбрана на Министерството на отбраната на Руската федерация унищожиха два украински безпилотни летателни апарата над Погарски и Унечски райони“, съобщи губернаторът Александър Богомаз в своя канал в Telegram.



Въпреки че информацията на руските власти предполага, че дронът е бил свален, преди да достигне целта си, в Киев има индикации, че това е нова фаза в украинската стратегия и бележи пробив, далеч от украинската граница.


Това е вторият удар с дрон по руски петролни съоръжения за последните два дни. Вчера голям терминал за товарене на петрол в Санкт Петербург бе ударен при безпрецедентна атака. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама