НОВИНИ


Тихомир Безлов: Разкриването на поръчкови убийства за последните 34 г. е изключително рядко

5 4638 19.01.2024
Тихомир Безлов: Разкриването на поръчкови убийства за последните 34 г. е изключително рядко
Експертът по сигурността в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов Стопкадър: Нова телевизия

"В случая с акцията в имоти на Васил Божков по-интересното е защо се случва точно сега. Официалната версия я чухме - че е свързана с убийството на Алексей Петров. Тази версия се завъртя още след убийството. Но сега, дали ще повярваме на официалната версия, зависи от въображението ни".


Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия експертът по сигурността в Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов във връзка с обиските, които се проведоха в няколко от офисите на бизнесмена Васил Божков.

 

Относно нахлуването "по неотложност", с което МВР оправда акцията, и дали има нови данни по разследването на убийството на Алексей Петров Безлов отбеляза следното: "Не е невъзможно. Просто предизвиква скептицизъм начинът, по който беше направено тов влизане на полицията. Те търсят, обаче, не е известно да са направили нещо. Доколкото разбирам те са в процес на такова усилие за още информация", посочи специалистът.



По думите му разкриването на такъв тип убийства за последните 34 години е изключително рядко.

 

"Ако направите един списък на така наречените "поръчкови убийства" на известни бизнесмени, криминални авторитети, ще видите, че огромната част са без разкрит убиец. Има подозрение, но много рядко има задържан", подчерта експертът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама