НОВИНИ


Шаламанов: Смяна на Тагарев при ротацията ще е лош сигнал

13 4317 20.01.2024
Шаламанов: Смяна на Тагарев при ротацията ще е лош сигнал
Велизар Шаламанов

"Сигурността на България зависи и от надеждността, която ние излъчваме като вътрешна стабилност и единство. И не ми се иска да мисля за една смяна на министър Тагарев при ротацията, която със сигурност ще е сигнал - не много позитивен". Това каза в бившият военен министър Велизар Шаламанов.


България има нужда от много силно политическо правителство, което се ползва с ясна политическа подкрепа в парламента, категоричен е той.

 

„Важният въпрос е формулата на правителство. Виждаме, че формулата на основно експерти в правителството без да е ясна политическата подкрепа и кой седи за тези министри, създава проблеми и това не бива да продължава. България преминава през турбулентен период във външнополитически план", посочи той е предаването „Без претенции” по Дарик радио. "Войната в Украйна, войната в Близкия Изток. Виждаме ново напрежение между Пакистан и Иран. Западните Балкани не са спокойни. Има и много други проблеми, свързани с предстоящи избори в Европа, в САЩ. При това положение България има нужда от много силно политическо правителство, което се ползва с ясна политическа подкрепа в парламента”, каза Шаламанов.

 
Военният експерт коментира и политическите атаки към министъра на отбраната Тодор Тагарев, които се засилиха през последния месец. Според Шаламанов случващото се на политическата сцена изпраща разнопосочни сигнали към външнополитическите парньори на България.
„Сигурността на България зависи и от надеждността, която ние излъчваме като вътрешна стабилност и единство. Не е много добър сигнал за нашите съюзници, когато в процес на едно ключово посещение, макар и работно, в САЩ, свързано със сигурността, отбраната, модернизация, свързано с потенциално разполагане на допълнителни сили, за гарантиране на нашата отбрана, в подготовката на срещата на върха във Вашингтон, министърът е подложен на такава критика и такъв натиск. И не ми се иска да мисля за една смяна при ротацията, която със сигурност ще е сигнал - не много позитивен. И ако се върви в тази посока политиците имат предизвикателство да дадат своите аргументи и те да не бъдат само лични”, коментира още Шаламанов. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама