НОВИНИ


СДС: Бонуси за 1,5 млн. лв. си разпределили в АПИ

4 4523 16.11.2010
СДС: Бонуси за 1,5 млн. лв. си разпределили в АПИ

Изплатени са около 1,5 млн. лв. под формата на допълнителни възнаграждения на служители в агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), без тези пари да са в бюджета на ведомството за тази година.



Средствата са били дадени до август, но по-високи осигуровки заради това не са платени, съобщи председателят на предизборния щаб на СДС Борис Марков. Затова сините ще питат министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев дали това е вярно, в какъв размер са материалните стимули и кой е отговорен.

"В агенцията са платени с милион и половина повече от разчетения бюджет за годината. А пък осигуровките не се увеличават. Оттук може да се заключи, че бонусите са получавани от служители с трудово възнаграждение над 2 хиляди лева на месец, което означава, че парите са отивали от висшите етажи на "Пътна инфраструктура", категоричен бе Борис Марков.

Притесненията на СДС са, че тази практика не е само в АПИ.

СДС и ДСБ ще изпратят заедно писмо до Европейската народна партия (ЕНП), в което ще настояват за нейната позиция относно опитите на премиера Бойко Борисов да реабилитира комунистическия режим и персонално Тодор Живков.

„Има трайна тенденция и опит за подмяна на историята, а след Тодор Живков Борисов е първият български премиер, чието правителство предлага национализация“, се казва в приета от НИС на СДС днес декларация.

В нея сините предлагат да се изгради Мемориал-музей на остров Персин, Белене, който да съхрани националната памет. Петте милиона лева за него да бъдат взети от парите за подслушване, настояват от СДС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама