НОВИНИ


Силвия Великова: Очакването, че Божков държи нещо, свързано с убийството на Петров е несериозно

7 4300 21.01.2024
Силвия Великова: Очакването, че Божков държи нещо, свързано с убийството на Петров е несериозно
скрийншот

„Това беше акция, която изпревари гласуването в парламента и скандала около избора на конституционните съдии”. Така журналистът Силвия Великова коментира в предаването „На фокус” обиска в дома на бизнесмена Васил Божков.


Тя обясни, че акцията по неотложност е била вид демонстрация. „Операцията беше от МВР, прокуратурата е била информирана следобед, а самата акция беше сутринта. Имало е оперативна информация за съпричастност на бизнесмена Васил Божков с убийството на Алексей Петров. И Божков, и неговия адвокат заявиха, че няма такова нещо. Очакването, че Божков държи нещо, свързано с убийството на Петров, звучи несериозно. Към момента нищо не е намерено при претърсването”, каза Великова.

 

Тя допълни, че прокуратурата трябва да обясни кое е създало неотложността на тази акция в 8 сутринта в центъра на София.

 

Според бившия енергиен министър и настоящ анализатор Мирослав Севлиевски във връзка с предстоящите европейски избори на Божков явно му е отредена ролята на този, който ще сваля рейтинг на един или друг политик.

 

„Трябва да ремонтираме българската демокрация, тя изглежда нелегитимна, защото само 25% от хората гласуват и от тях 40% гласуват с невалидни бюлетини”, каза Севлиевски.


Той акцентира, че големият въпрос, който излиза сега с войната в Украйна е имат ли партийните лидери спирачка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама