НОВИНИ


Димо Гяуров: Руската църква в София категорично е на България

16 4450 21.01.2024
Димо Гяуров: Руската църква в София категорично е на България
Димо Гяуров скрийншот

„Не е тайна, че страните членки на НАТО разчитат на американската помощ. В това учение "Непоклатим бранител 2024" (Steadfast Defender 2024) акцентът ще бъде прехвърлянето на огромни военни части в Европа”.


Това заяви бившият началник на разузнаването Димо Гяуров в предаването „На фокус” по повод военните игри, в които ще участват около 90 000 военнослужещи от всичките 31 страни членки и от Швеция, а Русия го определи като връщане в годините на Студената война.

 

„Това учение е продължение на друго голямо учение, когато НАТО видя, че има несъвместимост на транспортните коридори на една или друга държава, че има големи мостове, които големите танкове не могат да преминат и др.”, уточни бившият началник на разузнаването.

 

Гяуров определи като провокация поисканите от руския президент Владимир Путин имоти в чужбина. Той смята, че българската държава не бива да реагира, а да си огледа архивите. „За Руската църква в София, собствеността категорично е на България”, категоричен беше Гяуров.

 

Относно предстоящата ротация в „сглобката” той каза, че в очакване на смяната на премиера Николай Денков с вицепремиера Мария Габриел половината държава не работи.


„Понякога демокрацията изисква и извънредни мерки”, обясни действията в парламента за председателския пост от „Възраждане” на Комисията за контрол на службите.

 

За опазването на българската граница Димо Гяуров обясни, че сме длъжни да хващаме на границата мигрантите, които искат през наша територия да навлязат в Европа. Той препоръча граничните съоръжения да бъдат опасани с електроника, пък дори да бъде наблюдавана от чужбина, това ще означава, че оградата и браздата са ефективни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама