НОВИНИ


След среща с премиера Денков: Зърнопроизводителите отменят протеста

14 4665 22.01.2024
След среща с премиера Денков: Зърнопроизводителите отменят протеста
БГНЕС

Имахме дълга, интензивна и интересна среща със зърнопроизводителите. От една страната в бюджета имаме 500 млн. лева повече , от друга страна имаме затруднения в аграрния сектор. Трябва да намерим пресечна точка за това кои са най-пострадалите сектори и как да им се помогне. Това заяви премиерът акад. Николай Денков след среща със зърнопроизводителите.


Има три групи проблеми, които трябва да се адресират. Следващата седмица ще има нова среща, на която ще присъства и финансовият министър.

 

Тази среща днес е прехождана от друга 5-часова. Днешната беше много конструктивна и излизаме от нея с оптимизъм. Убеден съм, че ще стигнем до резултата, който търсим, заяви земеделският министър Кирил Вътев.

 

За нас беше важно да се разберем, защото темата е важна за всички от аграрния сектор. Надявам се до края на седмицата да сме изчистили всички ставки.

Ще предложим пакет от законови промени, които ще решат дългосрочните проблеми в сектора.

 

На въпрос дали това означава, че стачките се отменят, премиерът Денков заяви, че е лесно да се заплашваме, но това няма да доведе до нищо. Има неща, за които не можем да си затваряме очите. Важно е секторът да върви напред, каза акад. Денков.

 

От брифинга стана ясно още, че зърнопроизводителите отнемят протеста си засега.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама