НОВИНИ


ЦРУ: Истинският враг на Русия е вътре в нея, вербуване на руснаци /видео/

9 8207 23.01.2024
ЦРУ: Истинският враг на Русия е вътре в нея, вербуване на руснаци /видео/
Къде е врагът?

"Истинският враг на Русия е вътре в нея" - с това и подобни послания Централното разузнавателно управление на САЩ публикува в социалните мрежи видеоклип, насочен към руските граждани, желаещи да шпионират срещу режима на Владимир Путин.


Той е третият подобен през последните години и завършва с адреси в интернет, чрез които може да се потърси връзка с ЦРУ. Този път сюжетът е за бивш служител на военното разузнаване (ГРУ), син на "синя барета" командос от въздушнодесантните войски. Той е патриот, но е толкова разочарован от корупцията и шуробаджанащината в страната си, "докато нашите момчета ядат гнили картофи в окопите и се сражават с праисторическо оръжие", че решава да работи за промяната в Русия в името на собствения си син и предателството на елитите.


"Таргет групата" очевидно са разузнавачи, готови да станат двойни агенти. През юли директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви, че разочарованието в руските спецслужби създава рядко срещана възможност за вербуване, която не бива да се пропуска. Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, каза, че подобни клипове са нещо обичайно, но ЦРУ си губи времето, и напомни, че в Русия използваните социални мрежи са блокирани като екстремистки.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама