НОВИНИ


Анализатори: Радев иска да отиграе всяка топка. Дава мило и драго да се противопостави на сглобката

23 4612 24.01.2024
Анализатори: Радев иска да отиграе всяка топка. Дава мило и драго  да се противопостави на сглобката

Не мисля, че това е саботаж от страна на президента. Мисля, че това е ролята на политика г-н Радев, който гледа да отиграе в политически план всяка топка, която му се подаде. Да, има топка в случая – дали мандатът да е 7 или 9 години. Аз лично не съм чул от страна на президента при предишните избори на конституционни съдии – да е имало обсъждания. Той просто казва: “Ти ще бъдеш” и ги назначава.


Това коментира пред Нова телевизия пиар експертът Нидал Алгафари.

 

Повод за коментара му е решението на държавния глава да сезира Конституционния съд заради избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии. Радев се спира на решението на парламента, в което изрично се посочва, че Десислава Атанасова и Борислав Белазелков се избират за срок от 9 години, вместо за седем, въпреки тълкувателното решение на самия съд за това откога започват да текат мандатите на избрани съдии със закъснение.



“Ако говорим за това как  Атанасова и Белазелков бяха избрани за конституционни съдии. Винаги при избора на всички конституционни съдии досега е имало подобни неща, но  никой не е искал да вдига шум. Единствено при президента Росен Плевнелиев се получи напрежение. Очаквам и Румен Радев да направи нещо подобно. Той дава мило и драго да се противопостави на сглобката”, подчерта Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. 

 

“Радев трябва да е наясно, че НС е най-висшият орган и те така са преценили”, допълни Нидал Алгафари. 

 

Той изрази опасения, че може да се поиска импийчмънт на Радев и той да направи политически проект.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама