НОВИНИ


„ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ представи плановете си за развитие в Русе на среща с кмета Пенчо Милков

1 5226 24.01.2024
„ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ представи плановете си за развитие в Русе на среща с кмета Пенчо Милков

Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ (част от глобалната австрийска компания Gebauer&Griller Group) в Русе беше представен на среща между ръководството на компанията и кмета Пенчо Милков. Тя се състоя в новооткрития офис на дружеството в центъра на града, а на нея присъстваха зам.-кметът Златомира Стефанова, Дан-Калин Ботеан – регионален директор за Източна Европа, Григоре-Дан Тагореан – генерален мениджър и Стела Лечева – мениджър „Човешки ресурси“.


По думите на регионалния директор за Източна Европа Дан-Калин Ботеан изграждането на завода върви по план и трябва да завърши през месец март т. г. „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ има намерение да работи с местни доставчици в много направления и вече получава първите предложения за осъществяване на контакти и установяване на договорни отношения.  На срещата стана ясно, че компанията е започнала да набира и първите си служители, като планира постепенно увеличаване на персонала до началото на серийното производство през 2025 г.

 

„За община Русе това е много важна инвестиция на световен бранд, доказал през годините качеството на своите продукти за реномирани европейски производители на автомобили. Името на града ни стъпва още по-уверено на индустриалната карта на България с инвестиции като тази на GG Group. За мен и за русенци е от изключително значение, че автоматизираните производствени мощности за изработка на високоволтови кабели са екологично чисти и са съобразени с всички нормативни изисквания, свързани с опазването на околната среда“, заяви кметът Пенчо Милков.


.

По думите на Дан-Калин Ботеан Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, както и притежава значителен потенциал за бъдещи разширения. Според него инвестицията на Gebauer&Griller Group в размер на близо 60 млн. лв. е дългосрочна, като за това решение е отчетена и инфраструктурната свързаност на региона по суша и вода.

 

Изграждането на солидна основа за дългосрочни взаимноизгодни отношения с местната власт и бизнес е сред приоритетите на компанията и от дружеството декларират готовност да допринесат за развитието на града и региона.

 

Потенциални възможности за работа с местни доставчици могат да бъдат комуникирани посредством и-мейла на дружеството: GGBulgaria@gg-group.com


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама