НОВИНИ


Йордан Иванов, ПП-ДБ: Направихме голям компромис със сглобката, но целите могат да го оправдаят

5 4993 24.01.2024
Йордан Иванов, ПП-ДБ: Направихме голям компромис със сглобката, но целите могат да го оправдаят
Йордан Иванов

"Времето напред ще даде много ясен отговор на въпроса за това, че ПП-ДБ носим отговорност за действията на съдия Белазелков, който смятаме, че ще подобри работата на Конституционния съд. Колкото до Десислава Атанасова, колегите от ГЕРБ, които са я номинирали ще дадат отговор". Това заяви депутатът от ПП-ДБ и заместник-председател на ДСБ Йордан Иванов.


"Ние знаем, че направихме голям компромис при сформирането на това управление и знаем, че няма да се разминем без политическа отговорност за това. Но тогава, когато България влезе в Шенген по суша, тогава когато България приеме еврото, аз ще зная, че си е струвало. Ако това не се случи, най-вероятно оценката ще ми бъде обратната, посочи Иванов.

 

 

Имаме две големи притеснения относно ротацията. Първото е, че нещата не може да продължат по този начин, като това, което преживя министър Хинков. Не може да не можеш да назначиш зам.-министър. Не може да не можеш да освободиш директор на болница, след като има одитен доклад за законови нарушения. Това по същността си е антикорупционно действие. Това трябва да се промени след ротацията. И второто ни голямо притеснение е голямата заявка, която направи акад. Денков за ревизия на служебните кабинети. Страхуваме се, че има министерства, които не възприеха необходимите действия и внимателно ще оценим министерство по министерство. Дали ще се явим заедно с ПП на евроизборите, ще бъде решение на политическите органи на ДСБ и ДБ като цяло. За нас това звучи разумно, звучи правилно - европейските партии у нас да бъдат единни", каза той в предаването "Още от деня" по БНТ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама