НОВИНИ


Иван Бакалов: Не се очаква розово путинистко бъдеще. Нищо няма да е както преди

22 11921 25.01.2024
Иван Бакалов: Не се очаква розово путинистко бъдеще. Нищо няма да е както преди
Иван Бакалов

"Надеждите сега са в Тръмп. Непобедимата червена армия не можа, та Тръмп ще донесе победата", пише журналистът.


Иван Бакалов, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 

 

Почитателите на днешна Русия и на Путин още се заблуждават, че е възможна победа. Вече две години война, краят не се вижда. Колко още жертви иска Путин, за да победи?
Целият свят се убеди, че той е далеч по-голям авантюрист от някогашното Политбюро на ЦК на КПСС и тогавашните генерални секретари.


И успя да сталинизира отново руското общество. Там по селата слагат табла със загиналите герои на фронта в Украйна. Като навремето: За родину, за Путина!


Надеждите сега са в Тръмп. Непобедимата червена армия не можа, та Тръмп ще донесе победата.


Опитваме се да си го представим - идва Тръмп, спира военната помощ за Украйна, Путин настъпва, взима си още 20% от територията, минира я и заживяват в мир и благоденствие. ЕС премахва санкциите, Германия пак пуска Северните потоци, Франция хвали Путин, той доволен си стиска ръката с европейските лидери, и т. н.


А? Ще стане ли?
Санкциите няма изгледи да паднат. Западна Европа трайно си ориентира икономиките да работят без руски горива, войната даже даде тлъсък на нови технологии и източници на енергии.


Нищо няма да е както преди.


И очакванията за Тръмп са химера. Предишния път като спечели изборите, имаше надежди за подобряване на отношенията между САЩ и Русия, но нищо такова не стана. Само се каниха взаимно на посещения в Москва и Вашингтон, но това така и не се случи. Само кратка среща на международни форуми.
И сега дали ще спечели Тръмп или Байдън, или някой по-млад - нищо няма да се промени.


А и Тръмп, и Байдън са на преклонна възраст. Путин с каквито и сибирски илачи да го тъпчат, също е на възраст и не е вечен.


Не се очаква розово путинистко бъдеще. Нов световен ред, на който той да е господар.
Трябва да погледнем през призмата на всичко това какво става вътре в България. Войната на Путин уплаши хората и направи така, че проруските настроените вече са стабилно малцинство, въпреки всички али-бали по медиите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама