НОВИНИ


В "Честно казано с Люба Кулезич" тази вечер: Скандалите с КС, Комисията за контрол на службите и случая “Даная”

2 4825 25.01.2024
В

Формалното спазване на правилата обезсмислй демокрацията, казват адвокатите и надигат глас срещу предрешения избор за конституционни съдии. Защо Висшият адвокатски съвет и повечето колегии в страната призоваха Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да не полагат клетва? Часове преди церемонията - слушаме председателят на Софийската адвокатска колегия Стефан Марчев, а от Бургас се включва лидерът на адвокатите там Юрий Бошнаков. 


Евроатлантикът Пеевски срещу проруската "Възраждане" - история за парламентарния галоп на мнозинството, за да предпази председателското място в Комисията за контрол на службите. Гостуват бившият разузнавач Лъчезар Тасев и Методи Андреев, бивш член на Комисията за контрол на службите, които разясняват каква е ролята на парламентарния надзор и да очакваме ли обещаната реформа на тези служби.


Осветяване на болнични дефицити. В студиото влизат Ани Стоянова и Кремена Кунева от Фондация "Даная", които продължават протеста си с искане за оставката на директора на УМБАЛСМ "Пирогов" и настояват за качествено раздледване на последните четири дни от живота на 15-годишното момиче, в които документи и твърдения на участници и свидетели продължават да не пасват съвсем. 


Безумното време, в което живеем, и силните характери в него - представяме ви фотографският цикъл "Строителите на съвременна България" на художника-фотограф Теодора Нишков. Заедно със съпруга си - доц. Александър Нишков, говорят за различните аспекти на времето през неговите лица и вярват, че стремежът към идеалите ражда герои, а стремежът към интереси - подлеци. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама