НОВИНИ


Варненските общински съветници блокираха въпроса с Пловдивския панаир

4 4520 25.01.2024
Варненските общински съветници блокираха въпроса с Пловдивския панаир

С процедурни хватки и измиване на ръце мнозинството в общинския съвет във Варна не допусна за разглеждане казусът с връщането на акциите от Пловдивския панаир. 


ГЕРБ, БСП и местните партии “Алтернатива на гражданите”, Земеделски съюз "Александър Стамболийски", "Български гласъ" и "Свобода" се оплакаха, че искането за включването на точката в дневния ред на днешното заседание на общинския съвет е било внесено в деловодството му едва в края на вчерашния ден и те не са имали време да се запознаят с него. 

 

В началото на януари новият кмет на Варна Благомир Коцев обяви, че ще се работи в посока варненските акции в Пловдивския панаир да бъдат върнати на държавата. Община Варна притежава 29% от акциите в Пловдивския панаир. Този процент бе апортиран със съдействието на бившия кмет Иван Портних, който днес бе един от общинските съветници, противопоставили се на идеята въпросът да влезе в дневния ред на общинарите, предават от "Дневник".Портних внесе акциите в дружеството "Пълдин туринвест", контролирано от бизнесмена и почетен консул на Русия Георги Гергов. Към момента сделката е блокирана от дело, заведено от Министъра на икономиката Богдан Богданов. Запориран е делът, който все още е на община Варна. За да може общината да направи нещо по въпроса, този запор трябва да падне. Необходимо е още мнозинство от поне 26 души в общинския съвет. 

 

Въпросът така и не бе включен в дневния ред на днешното заседание във варненския общински съвет. Единствено ПП-ДБ и “Възраждане” подкрепиха предложението. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама