НОВИНИ


Тялото на 16-годишно българско момче беше намерено от Гражданската гвардия на Испания

0 4756 26.01.2024
Тялото на 16-годишно българско момче беше намерено от Гражданската гвардия на Испания
БГНЕС

Тялото на 16-годишния Ивайло Петров беше намерено от Гражданската гвардия на Испания, 20 дни след изчезването му по време на разходка с кану в Мар Менор, съобщи испанската медия The Olive Press.


Тялото на българското момче е открито от властите на дълбочина от 5 метра и на разстояние между 1000 и 1500 метра от пристанището Лос Алкасарес, на повече от 70 км от Аликанте.


Първоначално службите за спешна помощ са били уведомени за изчезването на момчето на 5 януари, след като минувач е чул викове за помощ от водите на лагуната.


Служител на Гражданската гвардия, местен полицай от Лос Алкасарес и капитан от общинския яхтклуб бързо се отправил към кануто, на което се намирал българинът и още двама негови приятели.




22-годишният Франсиско Хавиер Медина и 17-годишният Хосе Давид са спасени, те обаче разказват на властите, че когато кануто се е преобърнало, с тях е бил и 16-годишният им приятел, който не е знаел да плува.


След продължително издирване, сега започва работа по изваждането на тялото на Ивайло от водата.


Според екипа по издирването, тялото е било намерено в околностите на курорта Сан Антонио - район, който вече е бил претърсван от спасителите през последните седмици.


Кметът на Лос Алкасарес Марио Сервера изрази съболезнованията си от името на община Марменоренсе за трагичната смърт на момчето. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама