НОВИНИ


Пенчо Милков: Община Русе работи при пълна откритост, отчетност и прозрачност към гражданите и представителите на медиите

0 4408 26.01.2024
Пенчо Милков: Община Русе работи при пълна откритост, отчетност и прозрачност към гражданите и представителите на медиите
Пенчо Милков

Кметът на Русе Пенчо Милков коментира публикации в медии и социални мрежи относно предполагаемо рестриктивно отношение към журналисти, касаещо достъпа им до сградите на местната администрация.


“Общинските сгради на пл. „Свобода“ 6, на ул. „Олимпи Панов“ 6, на ул. „Черно море“ 2 и всички останали, в които са разположени дирекции и отдели, са охраняеми и достъпът е уреден с пропускателен режим съобразно Правилник, утвърден от кмета на общината. В него е указано, че представители на медии биват допускани до вътрешността на сградите след представяне на журналистическа карта, както и граждани с посетителска карта и след потвърдена необходимост от служител на общината. Съгласно утвърдените вътрешни правила служителите в отдел „Връзки с обществеността“ са основен посредник при комуникацията между общинската администрация и представителите на медиите.

 

Създадена е пълна и цялостна организация относно достъпа до сградите, в които се помещава общинска администрация. В коментираната ситуация е допусната неточност при прилагането на вътрешните правила, което е провокирало ненужно неудобство и напрежение за представители на русенски медии.

Държа да подчертая, че в нито един момент от настоящия и предходния мандат не е съществувало ограничаване на достъпа на журналисти до сградата на местната администрация.

 

Под мое ръководство Община Русе е работила и ще продължава да работи при пълна откритост, отчетност и прозрачност към гражданите и представителите на медиите”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама