НОВИНИ


Асен Василев за Радев: Независимо дали му харесва, трябва да си изпълнява конституционните задължения

12 4992 26.01.2024
Асен Василев за Радев: Независимо дали му харесва, трябва да си изпълнява конституционните задължения
Асен Василев БГНЕС

"Не съм специалист по право, според мен всеки трябва да си изпълнява конституционните задължения, независимо дали му харесва, или не". Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.


По-рано днес новоизбраните конституционни съдии от квотата на Народното събрание Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва пред Конституционния съд, на която държавният глава Румен Радев не присъства.



"Дали мандатът им трябва да е седем, или девет години, си има Конституционен съд, който ще се произнесе по въпроса", каза Василев.

 

"Не мисля, че е работа на политически лидер, на която и да е партия, да определя как трябва да се прилага правото в страната, за това си има институции", подчерта съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви именно това - че мандатът трябва да не бъде 9 години. 

 

Решението на президента да не ходи на клетвата на двамата конституционни съдии е добро. Това коментира пред журналисти в парламента Корнелия Нинова, председател на парламентарната група „БСП за България“.



"Без значение е решението на президента Радев да не бъде на клетвата на двамата конституционни съдии", каза пък пред журналисти Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС.
 

ФрогНюз

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама