НОВИНИ


Отдел „Закрила на детето” потвърди: Има сигнал за оставеното без надзор дете на Габриела Пеева

0 7999 26.01.2024
Отдел „Закрила на детето” потвърди: Има сигнал за оставеното без надзор дете на Габриела Пеева
скрийншот

Сигнал за оставено без надзор малолетно дете е бил подаден от Владимир Павлов, съсед на Габриела Пеева в Бургас. Това потвърди началникът на отдел „Закрила на детето” в града Димитрина Чочорова по случай проверките срещу обвинената за убийството на Пейо Пеев жена.


„Владимир Павлов е подал сигнала през юли 2021 г. на телефон 112, бил е прехвърлен към национален телефон за деца в риск. При нас постъпва на 3 юли и гласи, че малолетното дете Михаел Пеев е оставено за неопределено време само, без надзор от възрастен. Съседът го е взел при себе си и сигнализирал”, заяви Чочорова.

 

„Проведени са разговори с детето, майката, бабата и прабабата по майчина линия. Тъй като бащата не се намира на наша територия, с него е проведен телефонен разговор. Установихме, че детето е останало действително без надзор за кратко. Това е единственият сигнал, подаван за Михаел”, съобщи тя пред NOVA.

 

Чочорова посочи, че за случая е била уведомена районната прокуратура, полицията в Бургас, както и Държавната агенция за закрила на детето. Не е открито основание за престъпление, уточни тя. „Нямаме данни за заведено дело за отнемане на родителски права”, допълни началникът на отдел „Закрила на детето”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама