НОВИНИ


Криминален психолог: В 90% от случаите бащите са потърпевши, защото родителските права се присъждат от съда на майките

1 4508 26.01.2024
Криминален психолог: В 90% от случаите бащите са потърпевши, защото родителските права се присъждат от съда на майките
скрийншот

Детето винаги се въвлича в конфликта между съпрузите – то започва да чувства вина, като на един по-късен етап при него може да се наблюдават суицидни мисли и девиантно поведение. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ клиничният и криминален психолог Елеонора Йорданова.


„За съжаление детето се превръща в инструмент на единия родител, след като мъжът и жената се разделят. Единият от родителите иска да задоволи своите нарцистични потребности и използва детето като оръжие, за да нарани другият родител. Това е често срещано при синдрома на Медея – там детето се използва като инструмент, какъвто е и последният случай с Пейо Пеев“, поясни тя.

 

Елеонора Йорданова поясни, че познава вторият мъж в този трагична история – мъжът, които претендира за бащинството на второто дете. По думите ѝ Велико Минков се бори за родителските си права вече няколко месеца.

„Децата съвсем правилно са изведени от семейната среда и те са дадени на родителите на Пейо Пеев. Докато траят следствените действия Габриела и нейната майка не биха били годни да гледат тези деца. Все пак става дума за тежко престъпление – убийство“, каза още тя.

 

Криминалният психолог посочи също така, че в 90% от случаите бащите са потърпевши, защото родителските права се присъждат от съда на майките. Тя е категорична, че мъжете често се подлагат на психически тормоз, за който те не говорят. „Тази стигма в обществото ги води към развиването на зависимости и самоубийства“, допълни тя.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама