НОВИНИ


Грипът плъзва сред все повече деца: Учениците в Пловдив минават на онлайн обучение

0 4448 26.01.2024
Грипът плъзва сред все повече деца: Учениците в Пловдив минават на онлайн обучение
личен архив

Заради увеличената заболеваемост от грип учениците в Пловдив и областта минават на онлайн обучение от 29 януари до 2 февруари. Това реши областният оперативен щаб.


В 8 области в страната е обявена грипна епидемия – Плевен, Смолян, Пловдив, Габрово, София-област, Варна, Бургас и Пазадржик. Досега нито една от тях не пусна учениците в грипна ваканция.

 

По график учениците ще почиват само един ден между двата срока – на 5 февруари. Затова те решиха да бъдат креативни и „атакуваха“ профилите на кметовете във Фейсбук с музика и рими. Досега обаче това не дава очаквания резултат.

 

В областите с обявена грипна епидемия са в сила следните мерки:


Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и деца; 
Преустановяват се профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, които се извършват от общопрактикуващите лекари; 
Преустановяват се посещенията на външни лица/свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни;
Провежда се стриктен ежедневен филтър в детските заведения и училищата, за недопускане на деца с клинични симптоми на грип и ОРЗ, като откритите болни деца се връщат по домовете им.
Препоръчва се носенето на маски при посещения в лечебните заведения, аптеките и закрити обществени места със струпване на много хора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама