НОВИНИ


Митрофанова скочи да брани Альоша в Пловдив, изпрати гневно писмо до общинарите

34 11546 26.01.2024
Митрофанова скочи да брани Альоша в Пловдив, изпрати гневно писмо до общинарите
Елеонора Митрофанова с Георги Гергов отиват на паметника на Альоша

Руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова скочи яростно да брани от демонтаж Альоша в Пловдив, като изпрати писмо, подписано от руската Държавна дума, съдържащо твърдения за "варварска война" на Запада срещу съветските паметници. Митрофанова без да иска похвали и партията на ген. Атанас Атанасов като "последователен поддръжник на прозападната ориентация на България".


Говорейки за "варварска война", Митрофанова пропусна да спомене зверствата на Русия в Украйна, кланетата в Буча и ужасното издевателство над Мариупол.Писмото е изпратено от Митрофанова до председателя на общинския съвет в Пловдив Атанас Узунов с изявление на председателя на руската Дума Вячеслав Володин по повод инициативата за демонтаж на патетника на Альоша в Пловдив.

 

Днес с пропагандното писание са запознати всички общински съветници. Писмото пък пбликува във Facebook един от вносителите на предложението за демонтаж Владимир Славенски.

 


.

.

.

 

Изявлението на Володин съдържа всички познати пропагандни наративи и заплахи на Кремъл колко лошо ще стане, ако бутнем съветския войник, застанал високо над Пловдив и паметника на Васил Левски в града."Партията ДСБ, известна с яростната си русофобия, е последователен поддръжник на прозападната ориентация на България и активното ѝ участие във всички авантюри на НАТО", пише в писмото.

 

Именно двама депутати от ДСБ - Владимир Славенски и Йоно Чепилски, излязоха с предложение огромният каменен  съветския солдат на Бунарджика да бъде демонтиран и преместен в Музея на социалистическото изкуство.

 

Пред ФрогНюз Славенски посочи, че Альоша символизира униженията към българския народ.

 

"Отгоре имаме гранитна фигура на съветски войник с височина 10,5 метра, с постамента - 13 метра. Отдолу - 2,5 метра статуя на Васил Левски. Винаги обаче - не само на 19 февруари, или на 18 юли, винаги има цветя пред Левски. Мисля, че с това пловдивчани много ясно показват кое е по-важно за тях. В периода 1944-1947 година България е окупирана от Червената армия, в нея се изгражда тоталитарен комунистически режим, който е изключително репресивен към своите граждани. Този паметник, изправен на върха на тепето в Пловдив, символизира именно тези унижения на българския народ", каза още той."Поредната безразсъдна проява на представители на ДСБ е откровена демонстрация на пренебрежително отношение към историята на своята страна, подъл опит да се посегне на нашите братски народи, маниакално и отчаяно желание да се принизи героичният подвиг на съветските войници", се казва още в изявлението на Володин, изпратено от Митрофанова до пловдивските общинари", пръска пропаганда руската власт в писмото.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама