НОВИНИ


Петко Георгиев: Костадинов демонстрира защо сглобката трябва да я има

6 5911 26.01.2024
Петко Георгиев: Костадинов демонстрира защо сглобката трябва да я има
Петко Георгиев

"Погледнато мащабно, ползите на това управление са повече, но и щетите започнаха да се натрупват. Костадин Костадинов демонстрира защо тази сглобка трябва да я има". Това заяви журналистът Петко Георгиев в предаването „Панорама” по БНТ.


"Ролята на "Възраждане" е да действа като антиевропейско плашило, което да събира хора, които иначе не биха си говорили", смята той.



В студиото избухна разгорещен спор между журналиста и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който също бе гост в предаването. Политикът не се съгласи с позицията на Георгиев и даде пример с други европейски държави.

 

"Мисля, че в момента няма алтернатива. Част от ролята на "Възраждане" е да прави така, че да няма алтернатива", заяви журналистът.

.

"Не смятам, че ще има някаква стратегическа промяна дори Тръмп да спечели изборите за президент в САЩ. Всички в Европа вече имат план за действие, ако стратегията се смени. Привържениците на Путин напразно се надяват", заяви Петко Георгиев.



"Не трябва да се съди за морала на едно общество за проявите на отделни индивиди, но това не значи, че не трябва да се тревожим. Политиката след религията е най-мощния инструмент за утвърждаване на ценности и морал и това трябва да се използва. За мен е шокиращо, че прокурорите и съдиите пушат в Съдебната палата – това е липса на морал", подчерта журналистът.

 

"Друго всекидневно измерение на морал е, че някой, който не гласува, след това има моралното право да говори за политика. Морал е отношението към останалата част от света. Нека не съдим за обществото за едно убийство – това го има навсякъде. Имаме проблеми с всекидневните взаимоотношения помежду си. Важно е как вземаме решения, които не ни убиват, а ни дават възможност да намираме решения на проблемите", обясни Георгиев.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама